Tréninkové plány

Tréningový plán po porodu

Tréningový plán po porodu

Příspěvekod pajasiki » pát 29. bře 2019 7:54:27

Zdravím, chtěla bych se s Vámi poradit ohledně mého cvičebního plánu. Mám asi 8 měsíců po porodu druhého dítěte a rozhodla jsem se, že se chci dostat na svou původní váhu a celkově se zpevnit. Při obou dětech jsem přibrala 25-30kg, což šlo rychle dolů, ale všechny svaly hodně ochably a připadám si teď jako žele. Našla jsem si na internetu obrázky cvičení z factsoftraining a momentálně cvičím 1x sadu na břicho, 1x na boky, 1x na zadek + další dvě menší sady na zpevnění těchto partií. Dohromady je to asi 26 cviků po 30-60 sekundách na jeden. Můžu rozepsat, pokud bude třeba. Tohle všechno jsem zpočátku cvičila každý den, ale dozvěděla jsem se, že bych to měla propojit i dny bez cvičení, aby se tělo zregenerovalo. Jaká by teda byla optimální zátěž? Mám 66kg a chci se dostat na 60kg, měřím 176cm. Moc děkuji za radu. Pro představu jsem do přílohy vložila první tři sady, které cvičím, více se mi vložit nepovedlo.
Přílohy
f95c7987db8ad37b1ed3a40e7205d00e.jpg
(93.72 KiB) Zatím nestaženo
large.jpg
(46.28 KiB) Zatím nestaženo
6d485ca07ad8befd93c013cec3cc29a7.jpg
(11.82 KiB) Zatím nestaženo
pajasiki

Zobrazit nabídku

Re: Tréningový plán po porodu

Příspěvekod Sobík » pon 01. dub 2019 19:40:36

Nedá se jednoznačně říct, že je třeba cvičení některé dny vynechávat. Rozhoduje intenzita tréninku a s tím spojená potřeba svalů regenerovat. Cviky v tomto tréninkovém systému jsou dobré, ze začátku asi bude náročnější je provést všechny, ale obávám se, že brzy si tělo navykne a uváděná doba začne být krátká k tomu, aby měly požadovaný účinek (zpevnění a posílení).

Ideální je zaměřit se na trénink celého těla (tedy nevynechávat vrchní polovinu). Pokud se zatím účinky projevují a cvičení je zábavné, pokračoval bych klidně dál v režimu, který nyní vyhovuje (s volnými dny nebo bez nich). Při zjištěné stagnaci bych si z každé sekce vybral dva až tři cviky a v jednom tréninku je odcvičil jako série (tedy každý s uvedeným časem alespoň 3x až 5x po sobě). Dost možná se tak zvýší intenzita tréninku natolik, že tělo bude druhý den vysílené a unavené a pauzu si samo vyžádá. Takový den se pak dá využít jakkoli jinak, ale nejlépe opět aktivně - procházkou, jízdou na kole, jízdou na bruslích, pomalejším během nebo třeba plaváním. Mohou pak stačit dva až tři silové tréninky týdně a tělu to bude více prospěšnější, neboť i jiný přirozený pohyb protáhne další svalové partie. Cviky se pak dají trénink od tréninku střídat (tedy příště si vybrat dva až tři jiné než minule).

U cviků, které se i tak budou zdát snadné, bych popřemýšlel o zapojení závaží. U žen zpravidla stačí půl kilové (a nižší násobky) činky.

Nejspíš se tím také nějaké svaly vybudují, proto váha nemusí klesat, ale výměnou za pevnější postavu to myslím dává smysl.
Lavita - Sobík
Sobík

Luboš Lerch
Lifestyle Coach
Poradce pro výživu
IČ: 74121014

Zpět na Tréninkové plány

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

Přihlásit se